Despre mine

Revista de informare in domeniul social-cultural-artistic. Aparitia a fost fortata de lipsa acuta de opinie obiectiva in domeniul mentionat. Ne propunem sa solidarizam cu punctul de vedere al trecatorului obisnuit.

miercuri, 28 mai 2008

Radu Pavel Gheo si Bogdan Muresanu

Radu Pavel Gheo (n. 3 octombrie 1969 în Oraviţa) este un scriitor, publicist şi umorist român.
A urmat Facultatea de Litere la Universitatea de Vest din Timişoara, şi a lucrat o vreme în Iaşi. Este membru în Uniunea Scriitorilor din România din 2003 şi membru al PEN Club România din 2004.
Lucrează ca redactor şi traducător la Editura Polirom şi publică regulat eseuri în revistele Suplimentul de cultură, Timpul, Orizont, Dilema veche, 22.
Este redactor la revista Orizont din Timişoara şi colaborator permanent la săptămînalul ieşean Suplimentul de cultură şi revista lunară Noua literatură din Bucureşti.
A tradus din limba engleză şaptesprezece volume (sociologie, filosofie, literatură). În anul 2000 a primit premiul revistei Sfera politicii pentru cea mai bună traducere din domeniul ştiinţelor politice: Leo Strauss, Cetatea şi omul (Editura Polirom, 1999).
A primit premiul Asociaţiei Scriitorilor din Timişoara pentru volumul Adio, adio patria mea, cu î din i, cu â din a (2003) şi pentru volumul DEX-ul şi sexul (2005).
Cîteva texte (în special eseistice) i-au fost publicate în franceză, engleză, germană, maghiară, sîrbă, slovenă, polonă, în reviste din România şi din străinătate (Franţa, Austria, Slovenia, Bosnia, Serbia, Polonia).
A scris o piesă de teatru, Hold-Up Akbar SAU Toţi în America, pusă în scenă de Teatrul Naţional din Timişoara, în regia lui Ion Ardeal-Ieremia.

sursa wikipedia


Mentiune: NU GARANTEZ pentru informatiile oferite despre Bogdan Muresanu.

Bogdan Muresanu - Senior Copywriter Next Advertising

2 comentarii:

duty and the beast spunea...

http://www.obrys-kmen.cz/index.php?rok=2004&cis=04&cl=06

http://www.price.ro/specificatii_bogdan_muresanu_erata_116172.htm

http://www.revista-tomis.ro/Arhiva/2005/05%20Mai/03%20Aventuri%20din%20irealitatea%20imediata/11%20aventuri1.htm

revistadeidei spunea...

ce ma bogdane, esti poet de fapt? haide, da-te pe fata!